juni 23, 2024
Amsterdam, Nederland
Technology & Living

Gratis office alternatieven

Op een Windows computer zul je vaak gebruik maken van programma’s zoals Word, PowerPoint en Excel. Je moet echter wel betalen voor deze programma’s of een office pakket. Wil je dit liever niet doen? Dan zijn er verschillende alternatieven die helemaal gratis zijn en meestal net zo goed werken.

Google Docs

Je kunt via Google gebruik maken van verschillende programma’s. Een goed alternatief voor Word is bijvoorbeeld Google Docs. Je kunt hier documenten aanmaken en bewerken. Je hoeft hiervoor alleen een Google account aan te maken. Het fijne aan Google docs is dat je op ieder apparaat je documenten kunt zien en aanpassen. Je kunt ook documenten delen met andere mensen zodat je samen aan een bestand kunt werken.

Google slides en sheets

Bij Google heb je ook de programma’s slides en sheets. Dit zijn alternatieven van PowerPoint en Excel. Je kunt deze ook met een Google account gratis gebruiken. Ook deze kun je delen met andere mensen zodat je samen kunt werken. Google sheets heeft wel iets minder uitgebreide functies dan Excel.

iWork

Wanneer je een Apple computer hebt, is er een speciaal alternatief voor Office. Apple heeft namelijk zelf programma’s ontwikkeld die lijken op Word, PowerPoint en Excel. Deze programma’s werken niet helemaal hetzelfde, maar hebben wel veel dezelfde functies. Door middel van Icloud kun je bestanden makkelijk opslaan en op verschillende apparaten openen.

WPS Office

Ben je gewend aan je Office pakket? Dan kun je het beste gebruik maken van WPS Office. Dit lijkt namelijk precies op de programma’s van Office. Hierdoor kun je deze ontzettend makkelijk gebruiken. Bijna alle functies zijn ook hetzelfde en zien er hetzelfde uit. Wanneer je geen nieuw programma wilt leren om te gebruiken, is dit het beste alternatief.