juni 23, 2024
Amsterdam, Nederland
Fashion & Lifestyle

Moet je je haar wassen voor het verven?

Ben je toe aan een verfbeurt bij de kapper? Of heb je zelf al haarverf bij de drogisterij gekocht? Dan wil je waarschijnlijk meteen aan de slag, maar het is belangrijk om je haar eerst goed voor te bereiden. Je wilt namelijk dat je haar de verf zo goed mogelijk pakt waardoor het resultaat ook het mooiste is. Het lijkt misschien logisch om van tevoren je haar te wassen? Maar is dit wel echt nodig?

Vies haar is beter!

Het klinkt misschien raar, maar vies haar is beter wanneer je jouw haar gaat verven. Veel mensen wassen hun haar voor een verfbeurt, maar dit is niet nodig. In tegendeel zelfs! Je kunt je haar beter niet wassen. Het vet in je haar zorgt namelijk voor een natuurlijke beschermlaag voor je hoofdhuid. De stoffen in haarverf kunnen je hoofdhuid erg irriteren en de natuurlijke oliën van je huid en haar beschermen hiertegen. Haarverf pakt ook net zo goed op vet haar als op schoon haar.

Geen producten

Het is wel aan te raden om voor je verfbeurt geen haarproducten zoals olie, haarlak of droogshampoo te gebruiken. Deze producten kunnen ervoor zorgen dat de verf minder goed in het haar trekt. Gebruik na je laatste wasbeurt dus geen haarproducten en breng na een paar dagen de haarverf aan op het droge haar.

Haar niet te vaak wassen

Als de haarverf eruit spoelt, was je je haar ook meteen. Het is dus niet slim om je haar van tevoren ook nog eens te wassen. Je haar te vaak wassen is namelijk niet goed. Dit kan je haar juist beschadigen en kan er voor zorgen dat je haar nog sneller vet wordt. Was je haar dus sowieso zo min mogelijk; alleen als het echt vet of vies is.