juni 23, 2024
Amsterdam, Nederland
Fashion & Lifestyle

Mijn wollen trui is gekrompen. Wat te doen?

Je maakt de wasmachine open en tot jouw grote schrik ziet jouw favoriete wollen trui eruit als een kindertrui. Het kan de beste overkomen! Door het hete water kunnen materialen zoals wol snel krimpen. Het lijkt misschien of er niks meer aan te doen is, maar niks is minder waar. Gooi de wollen trui dus niet weg, maar volg de volgende tips.

Gebruik azijn

Je wilt de vezels in de wol eigenlijk uitrekken zodat de trui er weer als normaal uitziet. Je kunt dit doen met azijn. Je wilt de trui in een bak of emmer met warm water leggen. Hier voeg je een klein beetje azijn aan toe. Je laat zit ongeveer een half uurtje weken zodat de trui al de azijn kan opnemen. Je wilt de trui dan goed uitknijpen zodat al het overtollige water eruit valt. Je wilt de trui dan laten drogen. Het is belangrijk dat je de trui niet uitspoelt, want dat spoel je de azijn er weer uit. Trek te trui eventueel uit en hang deze op.

Gebruik babyshampoo

Je kunt bijna hetzelfde doen als bij de azijn, maar dan met babyshampoo. Je vult wederom een bak of emmer met warm water en voegt hier water babyshampoo aan toe. Laat dit dan ook een half uurtje weken. Bij de babyshampoo is het belangrijk om de trui niet uit te knijpen en niet uit te spoelen. Je wilt de trui laten drogen door deze in handdoeken te wikkelen. Daarna kun je de trui voorzichtig uittrekken en ophangen.

Conditioner

Heb je geen babyshampoo? Dan kun je ook conditioner gebruiken. Je volgt hetzelfde stappenplan als bij babyshampoo, maar vervangt de shampoo met conditioner. Dit heeft hetzelfde effect is zal ook nog eens erg lekker ruiken!