juli 16, 2024
Amsterdam, Nederland
Fashion & Lifestyle

Wat is een cropped jeans?

In de wereld van jeans zijn er eindeloos veel modellen, stijlen en trends. Het dragen van jeans hoeft dus helemaal niet saai te zijn. Een van de stijlen van jeans is een cropped jeans. Dit is een jeans die aan de onderkant iets korter is dan normaal. Deze jeans zie je steeds vaker, maar hoe kun je cropped jeans nu het beste dragen en combineren?

Cropped jeans kopen

Cropped jeans zijn dus jeans die iets boven de enkel uitkomen. Bij jeans die al cropped zijn, wil je dus wel je normale lengtemaat kopen. Deze is dan automatisch iets korter. Wil je nu geen nieuwe broek kopen? Dan kun je de rand van jouw jeans ook omvouwen om een gelijk effect te creëren. Cropped jeans komen in verschillende modellen. Er zijn dus zowel cropped skinny jeans als cropped mom jeans.

Welke schoenen?

Doordat cropped jeans iets korter zijn, zullen ze er ook anders uit zien. Gelukkig kun je deze jeans op allerlei manieren combineren. Voor een casual look kies je bijvoorbeeld voor een paar sneakers. Dit is ook perfect voor de zomer. Vind je die blote enkels nu iets te koud? Kies dan voor enkellaarsjes die iets meer van de enkel bedekken. Je hebt dan nog een klein stukje blote huid boven het laarsje.

Langere benen

Wanneer je cropped jeans op de juiste manier combineert, lijkt het net alsof je langere benen hebt! Doe dit bijvoorbeeld met een paar mooie hakken. Je bent hierdoor al een stuk langer, maar doordat je iets meer been ziet, lijken jouw benen nog langer.  Het is hierbij wel belangrijk om een model te kiezen dat goed past bij jouw figuur, anders kan een cropped jeans juist erg onflatteus zijn. Pas dus verschillende cropped jeans aan om een paar te vinden dat bij jou past!