juni 23, 2024
Amsterdam, Nederland
Technology & Living

Zijn er gratis mailprogramma’s?

E-mails zijn bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Je gebruikt e-mails voor werk, school of je persoonlijke leven. Er zijn verschillende mailprogramma’s die je kunt gebruiken om mails te versturen en ontvangen. Voor veel goede mailprogramma’s hoef je ook geen geld te betalen. Wanneer je mails wilt versturen of ontvangen, is een gratis mailprogramma meestal prima. Dit zijn de beste gratis mailprogramma’s die je snel kunt aanmaken.

Gmail

Gmail is waarschijnlijk het meest gebruikte mailprogramma. Dit programma is van Google en kan dus snel bezocht worden vanuit de Google homepagina. Je kunt snel een nieuw account aanmaken door een emailadres en wachtwoord in te vullen. Het mailprogramma is erg makkelijk om te gebruik en voelt instinctief aan. Ook heeft dit programma een automatisch spam filter. Met een Gmail account kun je gemakkelijk op verschillende apparaten inloggen en meteen je mail bekijken. En het is volledig gratis!

Outlook

Outlook is het gratis mailprogramma van windows en Microsoft. Wanneer je een windows computer hebt, kun je heel eenvoudig een outlook account aanmaken. Op windows computers kun je de handige app gebruiken. Het is ook mogelijk om via internet in te loggen op je account. Outlook is ook makkelijk om te gebruiken  en je zult waarschijnlijk meteen aan de slag kunnen.

Protonmail

Vind je veiligheid en privacy belangrijk in een mailprogramma? Probeer dan eens Protonmail. Dit mailprogramma komt uit Zwitserland en dat land heeft strenge wetten rondom privacy. Het is dus het veiligste gratis programma dat er te vinden is. Je kunt bij dit mailprogramma ook eenvoudig jouw voorkeuren rondom privacy aanpassen. De opslag van dit programma is wel lager dan bij Gmail en Outlook. Het is wel mogelijk om meer opslag te kopen, zodat je meer mails op kunt slaan.