juni 23, 2024
Amsterdam, Nederland
Technology & Living

Zo kun je gratis infographics maken

Wil je op een duidelijke en aantrekkelijke manier informatie overbrengen? Dan kun je het beste gebruik maken van een infographic. Een infographic is informatie die grafisch vormgegeven is zodat je op een duidelijke manier alle informatie kunt zien. Het maken van een infographic heeft dus veel voordelen, maar hoe maak je er eentje? Er zijn verschillende gratis programma’s die je kunt gebruiken.

Canva

Canva is een gratis programma waarmee je allerlei dingen kunt creëren. Zo kun je verschillende gratis templates vinden voor infographics, maar ook powerpoints, social media posts, posters etc. Op deze website kun je helemaal zelf een infographics ontwerpen of je kunt gebruik maken van een template waar je je eigen informatie invult. De meeste templates zijn helemaal gratis, maar er zijn ook templates die geld kosten. Dit programma is makkelijk om te gebruiken en voelt meteen instinctief aan.

VistaCreate

VistaCreate is ook een online programma dat bijna hetzelfde werkt als Canva. Je hoeft hiervoor alleen een gratis account aan te maken en je kunt meteen aan de slag. Ook hier kun je kiezen uit allerlei gratis templates die je helemaal kunt personaliseren. Ook hier kun je helemaal zelf een infographic ontwerpen met je eigen teksten en afbeeldingen. Zowel VistaCreate als Canva bieden veel opties qua lettertypes, vormen en tekeningen die je kunt toevoegen.

PowerPoint

Je kunt ook PowerPoint gebruiken om een infographic te maken. Op PowerPoint heb je namelijk veel opties qua afbeeldingen en teksten. Om PowerPoint te kunnen gebruiken, moet je wel een Office pakket hebben waar je voor moet betalen. De meeste mensen hebben echter al een Office pakket, waardoor je makkelijk gebruik kunt maken van PowerPoint. Heb je geen Office pakket? Dan kun je ook gebruik maken van Google slides. Dit is een gratis alternatief.