mei 27, 2024
Amsterdam, Nederland
Artikelen Fashion & Lifestyle Technology & Living Travel

Deze soorten jurkjes heb je allemaal

Iedere vrouw heeft wel een paar jurkjes in haar kast hangen. Jurken zijn namelijk erg veelzijdig, modieus en geschikt voor allerlei gelegenheden. Er zijn dan ook ontzettend veel modellen jurkjes die je aan kunt trekken. Dit zijn de meest voorkomende soorten jurkjes

De A-lijn

Een A-lijn jurk is jurk die iets strakker zit bovenaan en dan wijder uitloopt. Het lijkt dus op de letter A. Deze jurkjes zul je veel voorbij zien komen omdat het model op veel manieren toegepast kan worden. Je kunt bijvoorbeeld lange of korte A-lijn jurken hebben en de bovenkant kan er op allerlei manieren uitzien.

Bodycon jurk

Een bodycon jurk is een jurk die helemaal strak om het lichaam heen zit. Deze jurk loopt dus niet uit, maar zit van boven tot onder strak. Deze jurken kunnen kort zijn of tot de knie lopen. Hierdoor zijn deze jurken zowel geschikt voor werk als voor een feest.

Maxi-jurk

De naam zegt het al: de maxi-jurk is een lange jurk die helemaal tot de grond loopt. Vaak is de onderkant van de jurk losser of heeft deze een split waardoor je comfortabel kunt lopen. Deze jurk zie je vaak in de zomer met leuke patroontjes. Ook zijn veel gala jurken maxi-jurken omdat dit erg chique uitziet.

Cocktailjurk

Een cocktailjurk kan er op verschillende manieren uitzien, maar is vaak een korte jurk die je aan kan doen naar een feestelijke gelegenheid. Het is dus een feestelijke jurk voor speciale evenementen, maar niet zo formeel als een lange gala jurk. De jurk kan strak zijn of juist losser uitlopen aan het einde.

T-shirt jurk

een T-shirt jurk is vaak een informele jurk die gemaakt is van katoen. Deze jurk is perfect om dagelijks te dragen en kun je vaak op verschillende manieren stijlen. De T-shirt jurk is vaak kort of tot knielengte.